کپسولیت چسبنده شانه Adhesive Capsulitis of Shoulder یا شانه یخ زده Frozen Shoulder یکی از بیماریها و مشکلات شایع مفصل شانه است. در این بیماری کپسول مفصلی شانه دچار التهاب شده و سفت می شود . سفتی کپسول مفصلی شانه یک موقعیت دردناک و ناتوان کننده است و منجر به محدودیت حرکتی (Active , Passive) شانه می شود . گاهی آسیب و ترومای شانه و درد ناشی از آن منجر به محدودیت حرکتی شانه می شود (بیمار برای پیشگیری از ایجاد درد ، شانه خود را بی حرکت نگه می دارد ، بی حرکتی طولانی شانه موجب محدودیت حرکات شانه و بروز علائم شانه یخ زده می شود) . بیماران با سابقه دیابت ، بیماریهای قلبی ، بیماریهای ریوی ، آرتریت روماتوئید و سکته مغزی بیشتر از سایر افراد در معرض شانه یخ زده قرار دارند . این بیماری در خانم ها شایع تر است . (۷۰ درصد بیماران زنان ۴۰ تا ۶۰ ساله هستند) . بروز شانه یخ زده بویژه نوع ایدیوپاتیک (بدون علت مشخص) در افراد زیر ۴۰ سال شایع نیست.
درمان فیزیوتراپی از مهمترین مداخلات طبی در درمان این بیماری به شمار می رود . پلان درمانی فیزیوتراپی در این بیماران شامل الکتروتراپی ، استفاده از اولتراسوند ، تمرین درمانی ، درمانهای دستی و ... است. مهمترین مداخلات فیزیوتراپی در این بیماران تمرین درمانی و درمانهای دستی است.
برنامه تمرین درمانی این بیماران محدود به کلینیک نیست . همکاری بیمار در انجام تمرینات مخصوص در منزل (طبق توصیه تراپیست) پیش شرط موفقیت درمان به حساب می آید. برنامه تمرین درمانی این بیماران شامل تمرینات زیر است:
- تمرینات حفظ و افزایش دامنه حرکتی ROM Exercises
- تمرینات مربوط به موبیلیزسیون مفصل Self Mobilization Exercises
- تمرینات مربوط به تقویت عضلات کمربند شانه ای Scapular Stabilization
- تمرینات تقویتی Strengthening Exercises
- و ...
درمانهای دستی در درمان این بیماران بسیار تاثیرگذار و مهم است. توجه فیزیوتراپیست به انتخاب روشهای مناسب درمان دستی (بویژه روشهای غیر تهاجمی و بدون درد) می تواند تاثیر شگرفی در نتیجه درمان داشته باشد.
از جمله تکنیک های درمان دستی مورد استفاده برای درمان شانه یخ زده می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- Muscle Energy Technique
- Active Release Technique
- Myofascial Release Technique
- Proprioceptive Neuromuscular Facilitation
- Passive Stretching
- Peripheral Manipulation
- Mobilization
در فیزیوتراپی کیمیا درمان شانه یخ زده غالبا طی ۵ تا ۱۵ جلسه درمانی انجام می شود (اکثر بیماران نیازمند ده جلسه درمانی فیزیوتراپی به صورت روزانه می باشند) . در صورت نیاز به مشاوره و راهنمائی در خصوص مشکلات شانه به صورت حضوری به کلینیک مراجعه نمائید . تلفن های کلینیک در ساعات کاری پاسخگوی تماس شما خواهد بود .
عکس های ضمیمه
همچنین بخوانید
شما چه فکر می کنید؟
لطفا نظر خود را در خصوص این مطلب ثبت نمائید.
تاکنون در خصوص این مطلب نظری ثبت نشده است.