درمان فیزیوتراپی در فلج های زایمانی درمانی ضروری و اجتناب ناپذیر است . یکی از مشکلات و بیماریهای نسبتا شایع در کودکان فلج های زایمانی است . فیزیوتراپی اولین و مهمترین مداخله درمانی در نوزادان و کودکان مبتلا به این بیماری به حساب می آید. آسیب شبکه عصبی بازوئی ضمن مانورهای زایمانی بویژه در زایمانهای دشوار منجر به مشکلات حرکتی در اندام فوقانی و شانه نوزاد می شود . شدت آسیب عصب از آسیب های جزئی تا قطع کامل شبکه عصبی بازوئی متغییر است. فلج های زایمانی بر حسب سطح عصبی آسیب دیده به دو نوع Erb و Klumpke تقسیم می شود . در فلج نوع ارب Erb's Palsy رشته های فوقانی شبکه عصبی بازوئی ضمن مانورهای زایمانی دچار آسیب می شود (C5 - C6). در فلج نوع کلامپکه Klumpke's Palsy آسیب به رشته های پایینی (C8-T1) شبکه عصبی بازوئی وارد می شود .
زمان شروع مداخلات فیزیوتراپی از مهمترین فاکتورهای تعیین کننده در نتیجه درمان می باشد. هر چه درمانهای فیزیوتراپی سریعتر آغاز شود نرخ موفقیت درمان بالاتر خواهد بود . مداخلات فیزیوتراپی شامل اسفاده از مدالیته های درمانی (بویژه الکتروتراپی) ، ماساژ ، PNF و تمرین درمانی است. آموزش مناسب والدین و جلب همکاری آنان در فرایند درمان از مهمترین پیش شرطهای موفقیت درمان فیزیوتراپی به شمار می رود . به دلیل استفاده از روشهای درمانی مناسب ، آموزش دقیق والدین ، ارتباط مناسب با نوزادان و کودکان نیازمند درمان و رعایت اصول علمی نتیجه درمان در فیزیوتراپی کیمیا غالبا عالی است. (بویژه در مواردی که تعامل و همکاری والدین با تیم درمان مناسب باشد).
غالبا بیماران مبتلا به فلج ارب نسبت به بیماران مبتلا به فلج کلامپکه پیش آگهی بهتر و نتایج درمانی مطلوب تری دارند.
والدین گرامی! در صورتیکه نوزاد شما دچار این بیماری است بدون نگرانی و به طور جدی درمان فیزیوتراپی را پیگیری کنید. در صورت همکاری شما و دریافت درمان فیزیوتراپی مناسب ، نتیجه درمانی بسیار خوب و موفقیت آمیز خواهد بود .
چنانچه نیاز به راهنمائی دارید از طریق تلفن یا مراجعه حضوری پاسخگوی شما خواهیم بود.
عکس های ضمیمه
همچنین بخوانید
شما چه فکر می کنید؟
لطفا نظر خود را در خصوص این مطلب ثبت نمائید.
تاکنون در خصوص این مطلب نظری ثبت نشده است.